Een cruisevakantie – Hipper dan ooit

Cruiseschepen, ze hebben een nogal stoffig imago. Denk je aan een cruiseschip, dan denk je waarschijnlijk aan zestigplussers, suffe animatieteams, saaie dagen op zee en een veel te dure reis. Maar cruisen kan heel erg leuk zijn. Je vaart ’s nachts en overdag ontdek je een nieuwe stad. Het is vakantievieren en globetrotten tegelijkertijd. Met deze tips wordt jouw cruise een succes.

 • Ga net iets later eten dan normaal
  Op de meeste cruiseschepen gaat iedereen rond dezelfde tijd lunchen en dineren. Dat kan soms voor topdrukte zorgen, vooral in de restaurants met lopend buffet. Dikke kans dat je daar helemaal geen zin in hebt tijdens je vakantie. Ga dan vooral niet tegelijk met de andere reizigers eten en dineer wat later dan normaal. Dan is het rustig in het restaurant en is de bediening ook niet zo gehaast.
 • Probeer je trips buiten de cruisemaatschappij om te boeken
  Als je een dagtrip boekt via de cruisemaatschappij, kan dat betekenen dat je er met een hele groep tegelijk op uitgaat. Zie je het voor je? Met tweehonderd man op een kameel door de woestijn rijden? Of met z’n allen naar hetzelfde museum? Liever niet. Probeer je uitstapjes dus liever zelf te regelen. Dan kun je rustig van de omgeving genieten zonder dat je wordt opgejaagd door de andere reizigers.
 • Bouw een feestje
  De meeste cruiseschepen hebben aan boord een disco of een hippe bar. Zoek die op als je zin hebt in een feestje. Je kunt natuurlijk ook naar de grootste fuif van de avond, maar dan sta je voor je het weet op het podium met het animatieteam, met een pruik op en een boa om.
 • Koop een pasje voor het privé zonnen-deck
  Het kan behoorlijk druk zijn op een cruiseschip, vooral als het helemaal is volgeboekt. Als je dan een dag op zee moet doorbrengen en er dus niemand van het schip af mag, gaat iedereen aan het zwembad liggen. Dat kan best gezellig zijn natuurlijk, maar meestal lijkt het meer op een mierenhoop. Als je je dus een dagje wilt afzonderen en rustig wilt zonnen, koop dan een toegangspas voor het privé zonnen-deck.
 • Boek een kamer met balkon
  Als je een binnenhut neemt, heb je nauwelijks door dat je aan het varen bent. En dat is nu juist de reden dat je op cruise bent gegaan! Bovendien is het altijd fijn om even een frisse neus te halen wanneer jij daar zin in hebt of vanuit bed naar de zonsondergang te kijken. Een kamer met balkon is daarom een absolute must.
 • Ontdek het schip
  Neem uitgebreid de tijd om de boot te ontdekken. Het heeft vaak veel meer te bieden dan jij denkt. Theaters, bioscopen, zwembaden, een spa, tennisbanen, voetbalvelden en een midgetgolfbaan, noem maar op. Het zou zonde zijn als je dat mist.
 • Ga ergens anders eten
  Het eten bij een aantal restaurants zit bij de meeste boekingen inbegrepen. Die restaurants zitten vooral tijdens het diner continue vol. Dus heb je zin in een romantisch diner met je lover? Of heb je gewoon zin in een ander menu? Ga dan eens eten bij een van de andere, exclusievere restaurants.
 • Holy Ship
  Cruisemaatschappij MSC doet er alles aan om ook voor jongeren aantrekkelijk te zijn en het stoffige imago van zich af te schudden. Dat is vooral heel goed gelukt op het schip MSC Divina. Dit schip is vrijgemaakt voor een fantastische dance-reis: Holy Ship. Varen door de Bahama’s met aan boord de vetste dj’s en artiesten. Robin Schultz, Kaskade, DJ Snake… ze komen allemaal voorbij. En vergeet alle glitter en glamour aan boord niet. Een binnenzwembad, infinity pool, een sportsbar met een bowlingbaan, prachtige restaurants en bars met ruim uitzicht op zee… Holy Ship!